Vlaams-Belang is wel de grootste partij geworden voor het Europees Parlement

Vlaams-Belang is wel de grootste partij geworden voor het Europees Parlement

Vlaams-Belang is wel de grootste partij geworden voor het Europees Parlement

Je zou het bijna vergeten, maar ook Europees heeft u uw stem uitgebracht gisteren. Daar is Vlaams Belang wél de grootste partij geworden, op de hielen gevolgd door N-VA. Regiogenoot Bruno Tobback, lijsttrekker voor Vooruit voor het Europees Parlement, heeft zoals verwacht zijn zetel binnengehaald. Zijn partij gaat er licht op vooruit en haalde twee zetels binnen. Een andere regiogenoot die opkwam voor de Europese verkiezingen, Peter Verlinden greep net naast een zetel. Zijn partij CD&V behaalde ook twee zetels, maar Verlinden stond op plek 3, dus viel net uit de boot. In heel Europa gaat, net zoals in ons land, vooral uiterst rechts erop vooruit.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

 • Is premierschap De Wever breekpunt? Theo Francken (N-VA): "Wij hebben geen breekpunten, hopelijk tegen oktober regering"

  Is premierschap De Wever breekpunt? Theo Francken (N-VA): "Wij hebben geen breekpunten, hopelijk tegen oktober regering"

 • Open Vld is de verliezer van de verkiezingen, maar houdt in onze regio al bij al nog stand: "Gevolg van brokkenparcours"

  Open Vld is de verliezer van de verkiezingen, maar houdt in onze regio al bij al nog stand: "Gevolg van brokkenparcours"

 • Groen verliest, maar flirt niet met de kiesdrempel: "Onze thema's niet op de agenda gekregen"

  Groen verliest, maar flirt niet met de kiesdrempel: "Onze thema's niet op de agenda gekregen"

 • CD&V incaseert lichte verliezen, maar blijft zetels wel behouden

  CD&V incaseert lichte verliezen, maar blijft zetels wel behouden

 • Vooruit haalt haar beste resultaat van de laatste 20 jaar, gaat er zowel Vlaams als voor de Kamer een zetel op vooruit

  Vooruit haalt haar beste resultaat van de laatste 20 jaar, gaat er zowel Vlaams als voor de Kamer een zetel op vooruit