Woonhuis voor mensen met beperking in Herent wil geld ophalen, toekomstig bewoner Pieter start zelf actie

Woonhuis voor mensen met beperking in Herent wil geld ophalen, toekomstig bewoner Pieter start zelf actie

Woonhuis voor mensen met beperking in Herent wil geld ophalen, toekomstig bewoner Pieter start zelf actie

In Herent krijgt Het Zavelhuis stilaan vorm. Het huis zal plaats bieden aan 16 jongeren met een lichte tot matige mentale beperking. Pieter is één van hen, en hij lanceert nu een actie om geld in te zamelen voor het Zavelhuis. Want veel van de toekomstige bewoners krijgen nog geen budget van de overheid om voor hun zorg te betalen, ook al hebben ze er in principe wel recht op.


Pieter is dus zelf een actie gestart om geld in te zamelen voor het Zavelhuis. Via Moving Lives vraagt hij mensen om zich te registreren en een aantal kilometer te wandelen, fietsen, zwemmen of zelfs skeeleren. Zij laten zich sponsoren. In totaal zou Pieter zo graag 40.075 kilometer afleggen, ofwel 1 keer rond de wereld van Herent tot Herent. 


Registreren, of de actie steunen, kan via de website van Moving Lives, nl.movinglives.eu. Daarna doorklikken op 'campagnes' en 'het Zavelhuis'. 

Gerelateerd nieuws

  • Provincie Vlaams-Brabant zoekt buurtbewoners fietssnelweg F3 om mee fietsverkeer in kaart te brengen

    Provincie Vlaams-Brabant zoekt buurtbewoners fietssnelweg F3 om mee fietsverkeer in kaart te brengen

  • Pieter Heemeryck knap derde op T100 in Singapore: "Ik toon dat ik m'n voet naast beste triatleten ter wereld kan zetten"

    Pieter Heemeryck knap derde op T100 in Singapore: "Ik toon dat ik m'n voet naast beste triatleten ter wereld kan zetten"

  • STUDIOGESPREK Hendrik Tuerlinckx zet punt achter carrière en blikt ook al vooruit: "Met extra sponsoring aansluiting maken met top 2"

    STUDIOGESPREK Hendrik Tuerlinckx zet punt achter carrière en blikt ook al vooruit: "Met extra sponsoring aansluiting maken met top 2"

  • Leuvense Conservatorium SLAC opent volgend schooljaar nieuwe afdeling in Herent

    Leuvense Conservatorium SLAC opent volgend schooljaar nieuwe afdeling in Herent

  • Frederik Vansina uit Herent is nieuwe nummer één van Defensie

    Frederik Vansina uit Herent is nieuwe nummer één van Defensie