Wordt fruit uit onze regio binnenkort heel het jaar lang "plukvers"? KU Leuven spin-off bedenkt slimme bewaringsmethode met zuurstofgehalte

Wordt fruit uit onze regio binnenkort heel het jaar lang "plukvers"? KU Leuven spin-off bedenkt slimme bewaringsmethode met zuurstofgehalte

Wordt fruit uit onze regio binnenkort heel het jaar lang "plukvers"? KU Leuven spin-off bedenkt slimme bewaringsmethode met zuurstofgehalte

De provincie Vlaams Brabant heeft voor 100.000 euro aan subsidies gegeven aan een bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld om fruit langer te bewaren. Optiflux heet het bedrijf, het is een spinoff van de KU Leuven. Door middel van slimme meetsensoren wordt het zuurstofgehalte in de koelcellen constant gemonitord en bijgestuurd, waardoor het fruit langer vers blijft, zonder daarbij chemische bewaarmiddelen te moeten gebruiken. Al twee jaar ongeveer staat er een proefopstelling, bij appelen- en perenteler Van der Velpen in Bierbeek. Inschrijven voor de infoavond op 10 mei kan via deze link.

Gerelateerd nieuws

  • Verschillende activiteiten Buitenspeeldag gaan binnen door of zijn volledig afgelast door slechte weer

    Verschillende activiteiten Buitenspeeldag gaan binnen door of zijn volledig afgelast door slechte weer

  • Vlaams-Brabant erkent 99 streekproducenten met officieel Streekproducten-label

    Vlaams-Brabant erkent 99 streekproducenten met officieel Streekproducten-label

  • Agentschap Wegen en Verkeer heeft 175 ton sluikstort en zwerfvuil opgeruimd langs Vlaams-Brabantse gewest- en snelwegen

    Agentschap Wegen en Verkeer heeft 175 ton sluikstort en zwerfvuil opgeruimd langs Vlaams-Brabantse gewest- en snelwegen

  • Ontdek de gloednieuwe website van ROBtv, helemaal aangepast aan gebruik op je smartphone!

    Ontdek de gloednieuwe website van ROBtv, helemaal aangepast aan gebruik op je smartphone!

  • Binnenkijken bij grootste bakker van de regio "Het Brood": "We breiden uit, maar dit is geen fabriek, het blijft artisanaal"

    Binnenkijken bij grootste bakker van de regio "Het Brood": "We breiden uit, maar dit is geen fabriek, het blijft artisanaal"