Zoon en schoondochter nemen sterrenrestaurant Arenberg over: "Enkel de buitenmuren blijven bestaan"
Abel Demeestere en Laurence De Smet openen begin oktober als koppel Restaurant EST in Heverlee, op de plaats waar vandaag nog restaurant Arenberg actief is. Zoon Abel neemt het restaurant over van zijn vader, chef Lieven Demeestere.
Wie?
De twee zijn geen onbekenden in de culinaire wereld. Zowel Abel als Laurence behaalden de titel van Eerste Kok van België tijdens de finale van de bekende nationale meesterschapswedstrijd, georganiseerd door Club Prosper Montagné.
Beide zijn vandaag nog elk actief in toprestaurants. Zo is Abel momenteel, na 4 jaren Hof van Cleve, rechterhand van Glenn Verhasselt in Sir Kwinten (** en 17,5/20 in Gault&Millau) en is Laurence de huidige souschef van Floris Van Der Veken in Hof van Cleve (** en 18/20 in Gault&Millau).
“Als gastvrouw zal ik de bediening leiden. Maar ik zal wel samen met Abel de gerechten en menu’s qua smaak en stijl mee op punt stellen." Laurence De Smet
Arenberg wordt EST
Het interieur wordt volledig gestript, krijgt een volledig nieuwe tijdloze look met onder meer doorlopende raampartijen om zo beter met de mooie natuurlijke omgeving te connecteren. “Eigenlijk zullen enkel de buitenmuren op deze locatie nog herinneren aan het restaurant Arenberg van mijn ouders”, aldus Abel Demeestere. “En een paar signatuurgerechten van mijn vader zoals de krokant geroosterde varkensnek met ganzenleverkrullen en frisse salade. Een gerecht dat hij meer dan twintig jaar geleden creëerde waarmee hij verschillende prijzen won en waarvoor nog dagelijks mensen naar Arenberg komen.”
Laurence en Abel laten de verbouwingen kort na de laatste service in restaurant Arenberg op 16 juni aanvangen om begin oktober in een volledig heringericht restaurant met try-outs te kunnen beginnen. De opening van Restaurant EST is voorzien op dinsdag 7 oktober 2025.
Reserveren voor deze nieuwe setting kan vanaf 12 mei. Het restaurant zal open zijn van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner. Op weekdagen is er een à la carte keuze, op vrijdagavond en zaterdag is er ook een menu.
HERBEKIJK: Abel Demeestere won in 2022 prestigeuze 'Eerste kok van België'