Zorghoeve uit Kortenaken richt dierenvoedselbank op voor kwetsbare gezinnen

Zorghoeve uit Kortenaken richt dierenvoedselbank op voor kwetsbare gezinnen

Zorghoeve uit Kortenaken richt dierenvoedselbank op voor kwetsbare gezinnen

Dierenasiel De Zorghoeve en het OCMW van Kortenaken hebben samen een dierenvoedselbank opgericht. Daar kan je als je in aanmerking komt gratis dierenvoeding gaan ophalen. Volgens het OCMW is dat nodig, want een huisdier houden zorgt vaak voor een flinke hap uit het budget van veel gezinnen. Elke derde woensdag van de maand kunnen mensen terecht bij de Zorghoeve voor een pakket dierenvoeding. Om te weten of je in aanmerking komt voor zo'n voedselpakket kan je contact opnemen met het Diensthoofd Welzijn van de gemeente Kortenaken.

"Wie zich in een maatschappelijk kwetsbare positie bevindt, vindt dikwijls veel steun bij zijn huisdier. Echter stelt het OCMW vast dat het hebben van een huisdier en/of andere dieren vaak een flinke hap uit het budget neemt en dit zeker gelet op de almaar stijgende energieprijzen en voedingsmiddelen" Schepen van welzijn Michel Vander Velpen.

De Zorghoeve vzw probeert met hulp van vrijwilligers zo veel mogelijk dierenvoeding en dierenbenodigdheden te verzamelen. Voor elk dier dat ingeschreven staat, willen ze een gratis dierenvoedingspakket klaar hebben staan met soms wat extra’s erin zoals een snoepje of een kluifje. Hiervoor werkt De Zorghoeve samen met een aantal leveranciers van dierenvoeding, alsmede dierenwinkels en particulieren. Zij doneren producten, die zij niet meer gebruiken vanwege verpakkingsschade of korte houdbaarheidsdatum.  

Elke derde woensdag van de maand van 13 uur tot 15 uur, of op afspraak, kunnen mensen naar De Zorghoeve vzw komen voor dierenvoeding. "Het enige wat ze moeten meebrengen is een bewijs van het OCMW. Wij helpen hen dan met plezier verder” aldus Iris Cornelis, uitbater van het Zorghoeveteam. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een dierenvoedselpakket? Neem dan contact op met de Diensthoofd Welzijn via de gemeente Kortenaken.

Gerelateerd nieuws

  • Hayden Mertens uit Leefdaal is Belgisch kampioen indoor parallel skiën bij de U14

    Hayden Mertens uit Leefdaal is Belgisch kampioen indoor parallel skiën bij de U14

  • Dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken zoekt gastgezinnen om honden tijdelijk op te vangen: "De laatste tijd worden opvallend veel honden in beslag genomen"

    Dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken zoekt gastgezinnen om honden tijdelijk op te vangen: "De laatste tijd worden opvallend veel honden in beslag genomen"

  • Kortenaken legt nieuw fietspad aan in Kersbeek-Dorp, kruispunt met Slagveldweg wordt smaller

    Kortenaken legt nieuw fietspad aan in Kersbeek-Dorp, kruispunt met Slagveldweg wordt smaller

  • Bijna 40 autobanden achtergelaten in Kortenaken, politie stelt proces-verbaal op

    Bijna 40 autobanden achtergelaten in Kortenaken, politie stelt proces-verbaal op

  • Personeelsleden OCMW Kortenaken krijgen nieuwe kledij

    Personeelsleden OCMW Kortenaken krijgen nieuwe kledij