Score

Leuven Bears zetten LWD Basket opzij met overtuigende winst (81-60)

Naar het basketbal dan. In de Elite Silver wonnen de Leuven Bears overtuigende met 81-60 tegen LWD Basket uit het Nederlandse Leeuwarden. De troepen van Eddy Casteels blijven zo tweede in de stand met evenveel punten als Kangoeroes Mechelen. In het eerste kwart stond het 19-18, maar vlak voor de rust konden de Leuvenaars zeven punten uitlopen tot 39-32. In het tweede deel van de wedstrijd hadden de Bears minder moeite met hun Nederlandse tegenstander en werd het uiteindelijk 81-60. De man in vorm bij de thuisploeg was zonder enige twijfel Tyreke Key, goed voor 22 punten. De Amerikaan werd na de wedstrijd door de fans verkozen tot MVP, de beste speler van het seizoen zeg maar. Aankomende woensdag gaan de Bears op bezoek bij Yoast United. De drie best gerangschikte teams van de Elite Silver stoten door naar de nationale play-offs.