Gemeente Glabbeek koopt zoutsilo van 50 ton om het strooidiensten makkelijker te maken

Gemeente Glabbeek koopt zoutsilo van 50 ton om het strooidiensten makkelijker te maken

Gemeente Glabbeek koopt zoutsilo van 50 ton om het strooidiensten makkelijker te maken

De gemeente Glabbeek gaat een zoutsilo en een laadkaai plaatsen aan het gemeentelijk domein op de Steenbergestraat. Zo is het gemakkelijker voor de strooidienst van de gemeente om zijn wagens vol te laden tijdens de winter. Nu gebeurt dat nog met een heftruck en een schop, want veel tijd en moeite kost. Op dit moment wordt één loods op het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat omgebouwd tot nieuwe gemeenteloods en daar zou de zoutsilo komen te staan. De gemeente investeert 80.000 euro in de nieuwe silo, waar 50 ton zout in kan. De silo komt er begin februari. 

Gerelateerd nieuws

 • 8 nieuwe bedrijven in KMO-zone Glabbeek door uitbreiding: "Ook meer ruimte voor fruitveiling"

  8 nieuwe bedrijven in KMO-zone Glabbeek door uitbreiding: "Ook meer ruimte voor fruitveiling"

 • Ontdek 7 religieuze kunstwerken aan de hand van luisterverhalen tijdens kunstroute "Meesters in Verbeelding": "Waardevol erfgoed in de kijker plaatsen"

  Ontdek 7 religieuze kunstwerken aan de hand van luisterverhalen tijdens kunstroute "Meesters in Verbeelding": "Waardevol erfgoed in de kijker plaatsen"

 • Restauratie buitenkant Sint-Catharinakerk in Zuurbemde klaar, gemeente heeft ook subsidiedossier voor renovatie van binnenkant ingediend

  Restauratie buitenkant Sint-Catharinakerk in Zuurbemde klaar, gemeente heeft ook subsidiedossier voor renovatie van binnenkant ingediend

 • Glabbeek plaatst 32 nieuwe banken met QR-code: "Iets bijleren over je gemeente"

  Glabbeek plaatst 32 nieuwe banken met QR-code: "Iets bijleren over je gemeente"

 • Gerbe Suttels (24) uit Glabbeek maakt beste Gin van België: "Ik volg nooit klassieke cocktails, maar maak altijd eigen receptjes"

  Gerbe Suttels (24) uit Glabbeek maakt beste Gin van België: "Ik volg nooit klassieke cocktails, maar maak altijd eigen receptjes"