KOKEN 2025: Piepkuiken met winterse groenten en dragonsaus
Welkom bij een nieuwe, smaakvolle aflevering! Vandaag toveren we piepkuiken met spekjes op je bord, geserveerd met robuuste wintergroenten en een fluweelzachte dragonsaus. Onze wijnexpert schenkt er een frisse witte wijn bij met sprankelende citrustoetsen. Hartverwarmend, verrassend en overheerlijk, zet je smaakpapillen al maar op scherp.
Piepkuiken, dragonsaus, krieltjes met spek en winterse groenten:
Voor 2 personen:
2 piepkuikens
1 plantje Dragon
Scheut dragonazijn
250 ml room
100 ml Witte wijn
Gekookte krieltjes
200 g spekblokjes
1 Butternut
16 spruiten
4 Raapjes
kippenkruiden
peper
Zout
Boter
Kuikens kruiden met peper, zout en kippenkruiden, vervolgens mooi goudbruin aankleuren in boter.
Groenten schillen en versnijden, op ovenplaat leggen, hierop de kuikens plaatsen en gedurende 40 minuten op 200 graden in de oven plaatsen.
De groeten af en toe een beetje omroeren.
Voor de saus:
Dragon plukken en fijn hakken.
Witte wijn met dragonazijn laten inkoken tot 1/4 (steeltjes van de dragon mogen er bij in).
Room toevoegen en opnieuw laten inkoken tot 1/4. Steeltjes verwijderen en de geplukte dragonblaadjes toevoegen, afkruiden met peper en zout.
Krieltjes samen met de spekblokjes aankleuren en afkruiden met peper en zout.
Smakelijk, Francesca