Koken

Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder

Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder

Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder

2 x rode biet


1 x Jonagold ( 1 om te garneren)


1 x ui


1 jeneverbes


Laurier


Suiker


Zout


Peper


Azijn


Knolselder


Noten (fijn gehakt) bv walnoot of hazelnoot


Radijsscheutjes


Rode bietenscheutjes


Olijfolie




1. Schil de rode biet en rasp


2. Stoof deze aan met fijngesneden ui en appel


3. Voeg laurier, jeneverbes, peper en zout toe samen met een beetje suiker (je kan nadien nog altijd toevoegen) scheut azijn


3. Proef even na garen en voer kruiden toe naar smaak, suiker of azijn


4. Snij de knolselder in blokjes, leg deze op een ovenplaat en besprenkelen met olijfolie, kruiden met peper en zout en ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° plaatsen.


5. Garneer: rode biet in het midden van het veld, hierop de knolselder samen met enkele dunne schijfjes appel. Hierover de noten en afwerken met de takjes.