04/12/2021 - 00:01 Rundsköfte - witloof - peer - blauwe kaas Koken Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Nog een laatste keer gaat onze kok Raf Verstraete voor jou aan de slag. Smakelijk!
Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder 18/11/2023 - 16:32 18/11/2023 - 16:32 2 x rode biet 1 x Jonagold ( 1 om te garneren) 1 x ui 1 jeneverbes Laurier Suiker Zout Peper Azijn Knolselder Noten (fijn gehakt) bv walnoot of hazelnoot Radijsscheutjes Rode bietenscheutjes Olijfolie1. Schil de rode biet en rasp 2. Stoof deze aan met fijngesneden ui en appel 3. Voeg laurier, jeneverbes, peper en zout toe samen met een beetje suiker (je kan nadien nog altijd toevoegen) scheut azijn 3. Proef even na garen en voer kruiden toe naar smaak, suiker of azijn 4. Snij de knolselder in blokjes, leg deze op een ovenplaat en besprenkelen met olijfolie, kruiden met peper en zout en ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° plaatsen. 5. Garneer: rode biet in het midden van het veld, hierop de knolselder samen met enkele dunne schijfjes appel. Hierover de noten en afwerken met de takjes.
Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten 04/11/2023 - 09:55 04/11/2023 - 09:55 8 filets tongschar 1 klein blikje linzen 2 x vaste tomaten 2 x wortelen 1 x rode ui 1 x venkel 2 x sucrine (slaharten) Peper Zout Boter Suiker Appelazijn1. Snij venkel door midden en verwijder de harde kern 2. rasp zeer dunne plakjes 3. Laat 50 g suiker 1 dl appelazijn 1 dl water opkoken 4. Over de venkel gieten en laten afkoelen 5. De bedoeling is dat dit een zoetzuur mengsels wordt maar dit kan je uiteraard aanpassen naar smaak 6. Snij tomaten in blokjes snijden de wortel en ui. 7. Spoel linzen goed af 8. Stoof ui en wortel aan in een klein beetje boter met een scheutje appelazijn 9. Nadien de linzen toevoegen en als laatste de tomatenblokjes 10. Afkruiden met peper en zout 11. Snij de slaharten in de lengte door en kleur ze aan in een pan met boter 12. Dep de vis goed droog en kruid af 13. De vis kort aanbakken in een zeer hete pan 14. In de lengte op het bord schikken, hierover de groenten verdelen. Bovenaan afwerken met de venkel en sla harten.
Kalfszwezerik - jonge wortel - erwtjes - aardappel - graanmosterdsaus 28/10/2023 - 10:16 28/10/2023 - 10:16 4 x zwezerik (hart) Bussen Jonge wortelen Erwtjes 1 x rode ui Room Mosterd Graanmosterd Aardappel Bloem Boter1. Zwezerik opzetten 2. Breng koud gezouten water aan de kook 3. Laat 1 minuut doorkoken en giet daarna af 4. Afspoelen onder koud water. 5. Verwijder het velletje van de zwezerik 6. Kook room op, mosterd en graanmosterd toevoegen, afkruiden met peper en zout, lichtjes laten indikken 7. Snij de ui fijn 8. Schil de jonge wortelen en kook deze 9. Kook de aardappelen gaar, bak deze aan in veel boter en kruid af met peper en zout 10. Stoof de ui aan samen met de worteltjes, en voeg aan het einde de erwtjes toe 11. Snij de zwezerik in blokjes, kruid af en haal door de bloem 12. Bak goudbruin aan in boter 13. Dresseren en afwerken met de saus
Aardappelsoep met gerookte forel, crouton, garnituur 19/11/2022 - 00:01 19/11/2022 - 00:01 Francesca laat ons weer watertanden met dit heerlijke gerecht. Probeer het zeker thuis ook eens te bereiden. Smakelijk!
Knolselder - buratta - courgetti - hazelnoten - pancetta 12/11/2022 - 00:01 12/11/2022 - 00:01 Francesca laat ons weer watertanden met dit heerlijke gerecht. Probeer het zeker thuis ook eens te bereiden. Smakelijk!
Mousse van witte chocolade en geitenkaas - appelsien - crumble 05/11/2022 - 00:01 05/11/2022 - 00:01 Vandaag op het menu: een lekker dessert voor deze wintermaanden. Smakelijk!