Cannelloni rund carpaccio – asperges – dragonmayonaise – crumble

Ingrediënten - voor 4 personen

Cannelloni rund carpaccio

  • 6oo g carpaccio
  • 12 asperges
  • 2 gekookte eieren
  • 2 el fijne kappertjes
  • steelkappertjes
  • 100 g rucola

Bereiding

  1. Geschilde asperges in kookpot met koud water en snuif zout
  2. Water op matig vuur tot kookpunt laten komen, even laten pruttelen en vervolgens van het vuur halen
  3. Laat asperges er nog maar een 6 tal minuten in liggen
  4. Asperges nog kort grillen
  5. 2 gekookte eieren in stukjes hakken, samen met handvol peterselie en fijne kappertjes, afkruiden peper en zout
  6. Rundscarpaccio open leggen, kruiden peper en zout, 3 asperges erop en de mengeling van de eieren, peterselie en kappertjes, beetje rucola erop en oprollen tot een cannelloni

Crumble

  • 50 g panko
  • 50 g parmezaan
  • 75 g peterselie

Bereiding

  1. Alles samen in de blender tot een groene crumble

Dragonmayonaise

  • 50 g dragon
  • 40 g peterselie
  • 5 dl arachide olie
  • 1 dl eigeel
  • 3 el witte wijnazijn
  • 3el mosterd

Bereiding

  1. Dragon, peterselie en arachide olie in blender tot groene olie
  2. Eigeel, witte wijnazijn en mosterd in maatbeker
  3. Met staafmixer opwerken tot een mayonaise door de groene olie er in een straaltje bij te gieten
  4. Afwerken met peper en zout
  5. Dragonmayonaise uitsmeren op bord, cannelloni erop en afwerken met de groene crumble en steelkappertjes

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image