Labneh – framboos – crumble

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 600 g volle schapenyoghurt (of Griekse yoghurt)
  • Bloemsuiker 4 el
  • Zeste sinaas ½
  • Kwaliteitsvolle olijfolie 2 el
  • 200 g frambozen (mag diepvries zijn)
  • 100 g geleisuiker
  • 260 g zelfrijzende boter
  • 180 gram gezouten boter, kamertemperatuur
  • 90 g suiker
  • 90g cassonade
  • 1 eidooier
  • 1 vanillestok (enkel zaadjes, stokje gebruiken we bij de olijfolie)
  • 2 zeste limoen
  • Citroengras (halve stengel, fijn gesneden)
  • 2 limoenblaadjes, fijn gesneden
  • 1 dl kwaliteitsvolle olijfolie
  • ¼ Zeste sinaas
  • 1/4 citroengras
  • Stokje van de vanille (zonder de zaden)

Coulis

  1. frambozen mengen met geleisuiker
  2. paar uur in koeling
  3. Enkele minuten laten doorkoken en vervolgens laten afkoelen. (om extra smaak in de coulis te krijgen kan je bij het koken steranijs of vanille toevoegen)

Yoghurt

  1. Yoghurt in neteldoek in een zeef
  2. pot eronder en een nacht de koeling in
  3. Best een gewicht erop plaatsen
  4. Na een nacht zal er veel vocht uit de yoghurt zijn 
  5. 4 eetlepels bloemsuiker erbij
  6. zeste van halve sinaas 
  7. 2 eetlepels olijfolie

Crumble

  1. Alles goed mengen en kneden
  2. Op bakpapier in oven van 180 graden voor ong 15 min
  3. Laten afkoelen en crumble van maken
  4. Dit is sowieso veel te veel, maar kan perfect bewaard worden in gesloten doos

Geinfuseerde olijfolie

  1. Olijfolie opwarmen
  2. als deze heet is, afzetten, aromaten toevoegen
  3. Rustig laten infuseren

Afwerking

  1. Labneh op bord, kuiltje
  2. Confituur’ erin
  3. Verse frambozen erop (ong 125g)
  4. Zeste limoen en crumble erop, afwerken bladje groen
  5. Geinfuseerde olijfolie errond

Streekproducten

Wil je graag zelf aan de slag met het streekproduct uit dit recept?

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.straffestreek.be of www.toerismevlaamsbrabant.be

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image