Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

Ingrediënten - voor 4 personen

Gevulde aubergine

  •  6 aubergines
  • peper
  • grof zout
  • ras el hanout
  • 2 sjalotten
  • 1 chili
  • 2 tenen look
  • 2el griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • scheut witte wijnazijn
  • 1 kg lamsgehakt
  • 150 g feta
  • 40g panko

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen 190 graden
  2. Aubergines in lengte halveren en inkerven. Insmeren met olie, kruiden met peper, grof zout en ras el hanout.
  3. Op bakpapier, met gesneden kant naar boven, gedurende 35 min, tot mooi goudbruin is.

Baba ganoush

  1. Vruchtvlees eruit lepelen, schil mooi heel laten. 
  2. Als het vruchtvlees wat is afgekoeld, in blender met yoghurt, honing, azijn. Alles goed mixen, eventueel afkruiden peper en zout.
  3. Ui, chili (zonder pitjes), look stoven in olie, lamsgehakt erbij. Alles goed aanbakken, 4 el baba ganoush erbij.
  4. De aubergines vullen met het gehakt.

Crumble

  1. feta mengen met panko, peper en zout, beetje olie 
  2. De crumble op het gehakt. En dit alles nog even in de oven of onder de grill.

Parel couscous

  • 250 g parelcouscous
  • 1/2 komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 4 lente ui
  • 40 g peterselie
  • 15 g munt
  • 15g koriander
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1 el chilipoeder
  • zeste en sap van 1 citroen
  • jonge sla

Bereiding

  1. Couscous koken. 
  2. Meteen afkoelen onder koud water, laten uitlekken.
  3. Groenten en kruiden zeer fijn snijden. Bij de couscous, afwerken met de droge kruiden, azijn, olie, citroen.
  4. Gevulde aubergine op bord leggen, parelcouscous erbij, beetje jonge sla en afwerken met de overgebleven baba ganoush.

Ingrediënten - voor 4 personen

  •  6 aubergines
  • peper
  • grof zout
  • ras el hanout
  • 2 sjalotten
  • 1 chili
  • 2 tenen look
  • 2el griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • scheut witte wijnazijn
  • 1 kg lamsgehakt
  • 150 g feta
  • 40g panko

  1. Oven voorverwarmen 190 graden
  2. Aubergines in lengte halveren en inkerven. Insmeren met olie, kruiden met peper, grof zout en ras el hanout.
  3. Op bakpapier, met gesneden kant naar boven, gedurende 35 min, tot mooi goudbruin is.

  1. Vruchtvlees eruit lepelen, schil mooi heel laten. 
  2. Als het vruchtvlees wat is afgekoeld, in blender met yoghurt, honing, azijn. Alles goed mixen, eventueel afkruiden peper en zout.
  3. Ui, chili (zonder pitjes), look stoven in olie, lamsgehakt erbij. Alles goed aanbakken, 4 el baba ganoush erbij.
  4. De aubergines vullen met het gehakt.

  1. feta mengen met panko, peper en zout, beetje olie 
  2. De crumble op het gehakt. En dit alles nog even in de oven of onder de grill.

  • 250 g parelcouscous
  • 1/2 komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 4 lente ui
  • 40 g peterselie
  • 15 g munt
  • 15g koriander
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1 el chilipoeder
  • zeste en sap van 1 citroen
  • jonge sla

  1. Couscous koken. 
  2. Meteen afkoelen onder koud water, laten uitlekken.
  3. Groenten en kruiden zeer fijn snijden. Bij de couscous, afwerken met de droge kruiden, azijn, olie, citroen.
  4. Gevulde aubergine op bord leggen, parelcouscous erbij, beetje jonge sla en afwerken met de overgebleven baba ganoush.

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek