Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

Ingrediënten - voor 4 personen

Gevulde aubergine

  •  6 aubergines
  • peper
  • grof zout
  • ras el hanout
  • 2 sjalotten
  • 1 chili
  • 2 tenen look
  • 2el griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • scheut witte wijnazijn
  • 1 kg lamsgehakt
  • 150 g feta
  • 40g panko

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen 190 graden
  2. Aubergines in lengte halveren en inkerven. Insmeren met olie, kruiden met peper, grof zout en ras el hanout.
  3. Op bakpapier, met gesneden kant naar boven, gedurende 35 min, tot mooi goudbruin is.

Baba ganoush

  1. Vruchtvlees eruit lepelen, schil mooi heel laten. 
  2. Als het vruchtvlees wat is afgekoeld, in blender met yoghurt, honing, azijn. Alles goed mixen, eventueel afkruiden peper en zout.
  3. Ui, chili (zonder pitjes), look stoven in olie, lamsgehakt erbij. Alles goed aanbakken, 4 el baba ganoush erbij.
  4. De aubergines vullen met het gehakt.

Crumble

  1. feta mengen met panko, peper en zout, beetje olie 
  2. De crumble op het gehakt. En dit alles nog even in de oven of onder de grill.

Parel couscous

  • 250 g parelcouscous
  • 1/2 komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 4 lente ui
  • 40 g peterselie
  • 15 g munt
  • 15g koriander
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1 el chilipoeder
  • zeste en sap van 1 citroen
  • jonge sla

Bereiding

  1. Couscous koken. 
  2. Meteen afkoelen onder koud water, laten uitlekken.
  3. Groenten en kruiden zeer fijn snijden. Bij de couscous, afwerken met de droge kruiden, azijn, olie, citroen.
  4. Gevulde aubergine op bord leggen, parelcouscous erbij, beetje jonge sla en afwerken met de overgebleven baba ganoush.

Ingrediënten - voor 4 personen

  •  6 aubergines
  • peper
  • grof zout
  • ras el hanout
  • 2 sjalotten
  • 1 chili
  • 2 tenen look
  • 2el griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • scheut witte wijnazijn
  • 1 kg lamsgehakt
  • 150 g feta
  • 40g panko

  1. Oven voorverwarmen 190 graden
  2. Aubergines in lengte halveren en inkerven. Insmeren met olie, kruiden met peper, grof zout en ras el hanout.
  3. Op bakpapier, met gesneden kant naar boven, gedurende 35 min, tot mooi goudbruin is.

  1. Vruchtvlees eruit lepelen, schil mooi heel laten. 
  2. Als het vruchtvlees wat is afgekoeld, in blender met yoghurt, honing, azijn. Alles goed mixen, eventueel afkruiden peper en zout.
  3. Ui, chili (zonder pitjes), look stoven in olie, lamsgehakt erbij. Alles goed aanbakken, 4 el baba ganoush erbij.
  4. De aubergines vullen met het gehakt.

  1. feta mengen met panko, peper en zout, beetje olie 
  2. De crumble op het gehakt. En dit alles nog even in de oven of onder de grill.

  • 250 g parelcouscous
  • 1/2 komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 4 lente ui
  • 40 g peterselie
  • 15 g munt
  • 15g koriander
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1 el chilipoeder
  • zeste en sap van 1 citroen
  • jonge sla

  1. Couscous koken. 
  2. Meteen afkoelen onder koud water, laten uitlekken.
  3. Groenten en kruiden zeer fijn snijden. Bij de couscous, afwerken met de droge kruiden, azijn, olie, citroen.
  4. Gevulde aubergine op bord leggen, parelcouscous erbij, beetje jonge sla en afwerken met de overgebleven baba ganoush.

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image