Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 1 knolselder
  • Gezouten boter
  • 1 dl room
  • 1 citroen
  • 1 peterselie
  • Handvol dragon
  • Handvol dille
  • Handvol basilicum 
  • Koolzaadolie of arachide olie 
  • Ansjovis
  • Appelazijn
  • Zure room

Bereiding

  1. Knolselder (met schil) goed wassen. Het zand moet eraf want de schil wordt mee opgegeten. 
  2. Inwrijven met olie en zout, tijm erop en goed inpakken met aluminiumfolie
  3. 2 uur op 200 graden in de oven
  4. Uit het aluminiumfolie halen en laten afkoelen.
  5. Als het goed is afgekoeld, per persoon een plak afsnijden van ongeveer 1 cm dik.
  6. De rest van de knolselder in de blender.
  7. Mixen boter, peper en zout, room, sap van citroen
  8. Veel kruiden in blender met koolzaadolie mixen (zeer fijn, maar niet te lang, dan gaat het warm worden en gaat het zijn mooie groene kleur verliezen). Nacht in vergiet met neteldoek. Voor het doorzeven kan je het nog opwerken met wat azijn (bv witte wijn azijn)
  9. Ansjovis in appelazijn leggen voor min 1 uur
  10. Ansjovis in blender, vervolgens mengen zure room, peper en zout

Afwerking

  1. Crème ansjovis op bord
  2. Schijf knolselder erop
  3. Crème knolselder erop
  4. Kruiden olie er rond
  5. Afwerken harde kaas

Streekproducten

Wil je graag zelf aan de slag met het streekproduct uit dit recept?
Beverse Kaas van de Beverse Kaasmakerij ui Bever

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.straffestreek.be of www.toerismevlaamsbrabant.be

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Labneh – framboos – crumble

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image