Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

Ingrediënten - voor 4 personen

Bendodigdheden

  • 500 g zoete aardappel
  • 1 el honing
  • melk
  • eieren
  • boter
  • witloof
  • garnalen
  • bieslook of peterselie
  • citroen
  • peper en zout

Crème zoete aardappel

  1. 500 g zoete aardappel, schillen en in blokjes koken in helft melk/water, tot gaar is.
  2. in blender met 1 eetlepel honing, sap van 1/2 citroen, peper en zout, beetje boter

Ei

  1. oven voorverwarmen op 175 graden
  2. cupcake vorm inspuiten met bakspray of inboteren, ei erin, zorg dat eigeel heel blijft, ongeveer een 10 tal minuten of tot eiwit gestold is. Op zijn best als het eigeel nog lopend is
  3. OF boter in de pan, dresseerring invetten en ei erin bakken

Grondwitloof

  1. boter smelten in een pan, witloof halveren, kruiden peper, zout, beetje nootmuskaat en mooi laten kleuren gedurende een 4 tal minuten
  2. witloof draaien, bodem water in de pan en deksel erop, laag vuurtje tot witloof gaar is.

Afwerken

  1. zoete aardappel crème op het bord, ei en witloof erop. Afwerken met garnalen, wat fijngesneden peterselie of bieslook en gemalen/geroosterde amandelen.

Streekproducten

Wil je graag zelf aan de slag met het streekproduct uit dit recept?


Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.straffestreek.be of www.toerismevlaamsbrabant.be

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image