Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

Ingrediënten - voor 4 personen

Vongole

  • 1 kg Vongole

Bereiding

  1. Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.

Thaise beurre blanc

  • 4 sjalotten
  • 2 tenen look
  • 4 limoenblaadjes
  • 1 citroengras
  • 0.2l witte wijn
  • 0.2l water
  • 0.1l witte wijnazijn
  • 10 gekneusde peperbollen
  • 0.4l room

Bereiding

  1. Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.
  2. Alles, behalve de room, op een matig vuur laten inkoken tot er een derde overblijft
  3. Room erbij en opnieuw laten inkoken

Noedels

  • 200 g rijst/glasnoedels koken
  • handvol pinda’s

Bereiding

  1. De reductie van room, witte wijn op hoog vuur in steelpan
  2. Vongole erbij, kruiden met peper, deksel erop en wachten tot de schelpen open gaan
  3. Door zeef gieten, vocht opvangen in steelpan
  4. 125 g van de kruidenboter bij het vocht, stevig opwarmen en even de staafmixer erin om het geheel op te schuimen
  5. Noedels in diep bord, vongole erover en afwerken met de kruidenboter saus en gehakte pinda’s

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image