Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

Ingrediënten - voor 4 personen

Vongole

  • 1 kg Vongole

Bereiding

  1. Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.

Thaise beurre blanc

  • 4 sjalotten
  • 2 tenen look
  • 4 limoenblaadjes
  • 1 citroengras
  • 0.2l witte wijn
  • 0.2l water
  • 0.1l witte wijnazijn
  • 10 gekneusde peperbollen
  • 0.4l room

Bereiding

  1. Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.
  2. Alles, behalve de room, op een matig vuur laten inkoken tot er een derde overblijft
  3. Room erbij en opnieuw laten inkoken

Noedels

  • 200 g rijst/glasnoedels koken
  • handvol pinda’s

Bereiding

  1. De reductie van room, witte wijn op hoog vuur in steelpan
  2. Vongole erbij, kruiden met peper, deksel erop en wachten tot de schelpen open gaan
  3. Door zeef gieten, vocht opvangen in steelpan
  4. 125 g van de kruidenboter bij het vocht, stevig opwarmen en even de staafmixer erin om het geheel op te schuimen
  5. Noedels in diep bord, vongole erover en afwerken met de kruidenboter saus en gehakte pinda’s

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek