Panna cotta karamel - aardbei - crumble - speculaas

Ingrediënten (voor 4 personen)

Panna cotta

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl room (20%)
  • 6 gr gelatine
  • 200 gr suiker
  • Scheut water

Bereiding

  1. gelatine laten weken in koud water
  2. melk, room en helft suiker rustig laten koken
  3. andere helft suiker met scheut water in pan, tot karamel. Laat dit zeker niet te donker worden
  4. Wanneer karamel goed is, vuur uitzetten, en mengsel van melk, room en suiker eronder roeren tot alles mooi is opgelost
  5. Verdelen in potjes en min. 4u in koeling, (indien mogelijk een nacht)

Slagroom

  • 300 gr slagroom (40%)
  • 15 gr suiker
  • 1 vanille stokje 

Bereiding

  1. Vanillestok open snijden, zaad bij slagroom en suiker voegen en opkloppen tot slagroom. Deze zeker niet te hard laten worden

Chocoladesaus

  • 100g donkere chocolade
  • 100g suiker 
  • 100g water

Bereiding

  1. Water en suiker laten inkoken tot suikerwater
  2. Chocolade in kom, suikerwater erover gieten en blijven roeren tot het een gladde saus wordt

Speculaas

  1. Grof hakken of in de blender malen

Aardbei

  1. In schijfjes snijden

Afwerking

  1. Op de panna cotta een laagje chocolade saus
  2. Aardbeien erop
  3. Crumble van speculaas over de aardbeien
  4. Slagroom
  5. Afwerken met breselienne nootjes en zeste van limoen

Kook samen met huiskok Raf Verstraete. Herbekijk de aflevering HIER.

Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met de streekproducten uit dit recept? Hier kan je ze vinden:

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image