Entrecote - bloemkool - Pommes Fondantes

Ingrediënten - voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 kg entrecote
  • 1 grote bloemkool
  • Room
  • Gezouten boter
  • Krielaardappelen
  • Kipbouillon
  • Kalffond
  • Pickels
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

Entrecote - bereiding

  1. Smeer de entrecote in met wat olie en zet deze in de oven op 50°

Bloemkool - bereiding

  1. Snij de helft in roosjes, niet te klein. Kruiden met peper, zout, olijfolie. Leg ze op een bakplaat, met boterpapier, een 15 tal minuten op 190°.
  2.  De andere helft, in roosjes, laten garen in een mix van water en melk.
  3. Afgieten, mixen in blender met room en beetje gezouten boter tot een gladde crème. Kruiden met peper, zout en verse nootmuskaat

Pommes Fondantes - bereiding

  1. Krielaardappelen of nieuwe aardappelen (liefst kleine) halveren, schil mag eraan blijven.
  2. Onderzetten met kipbouillon in een pan of pot. Beetje gezouten boter of goede olijfolie erbij.
  3. Laten pruttelen tot al het vocht verdwenen is. 
  4. De aardappelen zetten zich vast op de bodem. Opletten dat vuur niet meer te hoog staat. Aardappelen mogen zeker niet verbranden.
  5. Even voelen of de aardappelen vastzitten aan de bodem en dan pot omdraaien in een schotel. Na enkele minuten zullen ze allemaal loskomen.

Entrecote - bereiding

  1. Vlees is op 50°. Kruiden peper en zout. Pan goed heet laten worden en vlees bakken in boter.
  2. Vlees na het bakken, in aluminiumfolie of terug in oven op 50° zodat het nog wat kan rusten.
  3. Vet weggieten, aanbaksels deglaceren met witte wijn. Kalffond erbij, laten reduceren. Mixen met pickles. En indien je echt wil zondigen, wat gezouten boter.

Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met het streekproducten uit dit recept? Hier kan je het vinden:

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image