Entrecote – wortel – dragon – grondwitloof

Ingrediënten - voor 4 personen

Benodigdheden

  • Entrecote 800g – 1000g
  • 6 wortelen
  • 1 grote aardappel
  • Tijm
  • Laurier
  • Room
  • Boter
  • Citroen
  • Honing
  • 7 sjalotten
  • Dragonazijn
  • 2 stronken witloof
  • 4 takjes dragon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 el kalfsfond

Entrecote

  1. 50 graden in de oven

Dragonsaus

  1. 1 wortel en 1 sjalot stoven
  2. De steeltjes van de dragon erbij
  3. Blussen 0.5 dl dragonazijn en 1 dl witte wijn
  4. 1 el kalfsfond en 1 dl room erbij, alles rustig laten inkoken
  5. Door zeef, afkruiden en bij het doorzeven de fijngesneden dragonblaadjes erbij doen
  6. Wortelcrème: 5 wortelen en 1 aardappel koken in gezouten water met tijm en laurier
  7. In blender met 1 el gezouten boter, 1 dl room, peper en zout, sap 1 citroen en een eetlepel honing
  8. Sjalot doormidden snijden, bakken, middelmatig vuurtje, op gesneden kant, tot dit begint te karamelliseren. Op het einde blussen met azijn.
  9. Entrecote bakken op een hoog vuur. Terug laten rusten in oven van 50 graden.
  10. Witloof rauw, pezo, olijfolie

Afwerking

  1. Crème op bord
  2. Entrecote erop
  3. Witloof en sjalot dresseren
  4. Saus er rond

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image