Gyoza zwarte pens – appel – witloof

Ingrediënten (voor 4 personen)

Gyoza

  • 1 appel (bv. Jonagold) geschild en in blokjes
  • 1 citroen, sap
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 bloedworsten, van vel ontdaan
  • 0.5 verse chilipeper, fijn gesneden, zonder pitjes
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • Peper – zout
  • 16 vellen gyoza
  • Water

Bereiding

  1. Schil de appel in blokjes en doe ereen beetje citroen over (tegen het verkleuren)
  2. Snij de sjalot en chili (zonder pitjes) fijn en stoof aan in boter
  3. Voeg de blokjes appel toe, niet te plat stoven
  4. Karamelliseer met suiker en wat kaneel
  5. Kruiden met peper en zout
  6. Ontdoe de pens ontdoen van het vel en snij in stukjes. Voeg de pens toe aan de appels
  7. Laat het geheel even bakken in de pan
  8. Doe alles in de blender
  9. Vul de Gyoza vellen het mengsel. Doe een beetje water op de kanten om dit dicht te plakken. Duw goed van binnen naar buiten duwen zodat alle lucht eruit is.
  10. Doe boter of olie in de pan en kleur de Gyozo langs beide kanten
  11. Blus met water, deksel erop en even verder laten stomen.

Witloof - waterkers salade

  • 4 stronken grondwitloof
  • 1 pak waterkers
  • Bieslook
  • Peper – zout
  • Olijfolie
  • Witte wijn azijn

Bereiding

  1. Verwijder de harde stuk uit het grondwitloof en snij in lange julienne
  2. Meng de witloof met witte wijnazijn, olijfolie, peper, zout en fijngesneden bieslook
  3. Leg het in het midden van het bord samen met wat waterkers

Mosterd – yoghurt dressing

  • 4 el volle yoghurt
  • 1 el zachte mosterd
  • 1 el honing
  • 1 tl witte wijn azijn

Bereiding

  1. Meng de Yoghurt met mosterd, azijn, honing, peper en zout
  2. Dresseer dit rond het slaatje
  3. Leg de Gyoza’s erbij en het smullen kan beginnen.

Kook samen met huiskok Raf Verstraete. Herbekijk de aflevering HIER.

Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met de streekproducten uit dit recept? Hier kan je ze vinden:

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image